Hlavní obsah

Ztraceného českého turistu na Slovensku nenašli ani v neděli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

Už od pátku hledají slovenští záchranáři českého turistu, který se ztratil při sestupu z hřebenu Nízkých Tater. V neděli odpoledne kvůli špatnému počasí - silnému větru a sněžení - pátrání přerušili. Pokračovat budou v pondělí, kdy by mohl vzlétnout i vrtulník. Počasí se totiž má zlepšit.

Článek

"Kvůli špatným povětrnostním podmínkám byla dnešní akce, bohužel, ukončena," řekl Petr Garaj z horské záchranné služby v Jasné.

Pohřešovaný muž se vydal na hřeben se svým kamarádem. Měli v plánu dojít do horského útulku pod Chabencem. Tam se ale kvůli špatnému počasí nedostali. Bivakovali na hřebenu a v pátek ráno se rozdělili a dohodli místo schůzky na chatě Magurka. Tam ale dorazil jen jeden z nich. Záchranáři ho z chaty museli odvézt do nemocnice s omrzlinami. Náčelník horské služby Michal Matoš označil za nepochopitelná, že se dvojice rozdělila.

 Foto: Novinky.cz s použitím Mapy.cz

Slovenská horská služba v neděli několikrát vyrazila na pomoc zbloudilým turistům. ztratili se například tři Češi. Skupina se opozdila za ostatními při výstupu Velkou studenou dolinou. Nakonec se ale objevila na Zbojnické chatě.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám