Hlavní obsah

V Ingušském domě našli čtyři těžké bomby, výbuch zabil policisty

BBC, aš, Novinka, RIA Novosti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NAZRAŇ

Čtvrteční střetnutí rebelů a ruských policistů v Ingušsku si vyžádalo sedm mrtvých. Mezi oběťmi jsou čtyři policisté, kteří se pokusili zasáhnout v podezřelém domě v Nazrani. V troskách domu byly nalezeny čtyři dvousetkilogramové bomby s rozbuškami.

Článek

Čtyři policisty a jednoho vzbouřence zabila v ingušské Nazrani na jihu Ruska mina. Explodovala ve chvíli, kdy se policisté pokusili vstoupit do podezřelého domu. Mohutný výbuch dům zničil.

"V tuto chvíli speciální operace vyvrcholila,“ řekl mluvčí sil ministerstva vnitra, který potvrdil ztráty: "Podle upřesněných informací zahynuli čtyři milicionáři a další dva byli zraněni.“ Ingušská prokuratura dodala: "Zahynuli dva lidé na straně vzbouřenců.“ Pak se ukázalo, že sedmou obětí je žena spolupracující s radikály.

Jednalo se o největší střet za posledních několik měsíců.

Policie měla podezření, že se v domě nacházejí sebevražední atentátníci připravení k akci. V troskách domu byly nalezeny čtyři nálože s rozbuškami, každá o hmotnosti dvě stě kilogramů.

"Při prohlížení trosek jsme našli čtyři dvousetkilogramové sudy naplněné sanytrem s rozbuškami. Tyto bomby mohly kdykoli vybuchnout," konstatovala policie.

Nálože likvidovali sapéři.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám