Hlavní obsah

Švýcarští neonacisté pořezali Brazilku, která poté potratila

– CURYCH

Tři švýcarští neonacisté údajně u nádraží ve Stettbachu nedaleko Curychu přepadli těhotnou Brazilku a pořezali jí břicho nožem. Žena, jež prý byla ve třetím měsíci těhotenství, potratila. Ve čtvrtek o tom napsal list Neue Zürcher Zeitung (NZZ), podle něhož útočníci na tělo napadené také vyryli iniciály "SVP", tedy zkratku populistické Švýcarské lidové strany, která je známá nesnášenlivostí k cizincům.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Šestadvacetiletou Brazilku, která v zemi pracuje u jisté dánské rejdařské firmy, podle deníku přepadli v pondělí večer u nádraží tři holohlaví muži. Poté ji odvlekli do nedalekého parku, kde ji nožem poranili břicho. Žena čekala dvojčata, o děti ale po útoku přišla.

Švýcarská policie podle NZZ potvrdila, že na uvedeném místě v tu dobu zasahovala její hlídka, odmítla ale podat bližší informace.

O případu informovala většina brazilských novin. Podle těchto médií by se ve čtvrtek měla sejít brazilská konzulka s představiteli curyšské policie.

SVP

SVP je konzervativní stranou, která odmítá imigraci do Švýcarska. Je nepřátelská vůči cizincům a vystupuje proti sbližování země s EU. Od roku 1999 je nejsilnější švýcarskou stranou.

NZZ poznamenal, že žena je světlé pleti a že před přepadením telefonovala své matce. Hovorem v portugalštině, která je v Brazílii úředním jazykem, tak na sebe zřejmě upozornila útočníky.

Reklama

Výběr článků

Načítám