Hlavní obsah

VIDEO: Anglie nasadila drsnou kampaň za bezpečnost na přejezdech

Novinky, jky
LONDÝN

Firma Network Rail, která spravuje železnice ve Velké Británii, spustila kampaň za bezpečnost na železničních přejezdech. V pondělí byly Brity uvolněny záběry bezpečnostních kamer na přejezdech, které v mnoha případech zaznamenaly momenty, kdy neukázněné chodce a řidiče dělil od smrti doslova jen zlomek vteřiny.

Článek

Reklama sama o sobě není až tak výjimečná, u záběrů z bezpečnostních kamer se ale tají dech. Jeden mladý muž v Rainhamu v hrabství Essex například přeskočil ochrannou závoru a v poklusu se vydal přes koleje, vůbec se však nerozhlédl doprava. V ten moment se z té strany vyřítil vlak a on se mu vyhnul tak těsně, že mu rozjetý stroj dokonce zul jednu botu.

V dalším klipu pak řidič vozu Vauxhall Corsa profrčí otevřeným přejezdem doslova centimetry před vlakem. Podobných videí uvolnily dráhy hned několik, spoléhají na to, že lidem aspoň trochu otevřou oči a sníží počet tragických nehod na přejezdech, které se ve Velké Británii stále množí.

:. Britská kampaň za bezpečnost na přejezdech

:. Britská kampaň za bezpečnost na přejezdech 

Jen v uplynulých dvou týdnech zemřely na skotských železničních přejezdech hned dvě osoby. Staršího muže zabil v sobotu vlak nedaleko městečka Pitlochry a 18letého Roberta Milloye srazil vlak koncem ledna nedaleko jeho domu ve vesnici Gatehead.

"Nejtvrdším následkem porušování zákona na železničních přejezdech je ztráta života a to by si měli lidé dobře uvědomit," uvedl ředitel Network Rail Iain Coucher.

Reklama

Výběr článků

Načítám