Hlavní obsah

Policie v Rakousku osvobodila ženu, která musela 40 let otročit na statku

VÍDEŇ

V rakouském Štýrsku byla po 40 letech otročení na statku zachráněna 55letá žena. Musela pracovat od svých 15 let bez jakékoli mzdy, dostatku jídla a sociálních služeb. Z týrání je obviněna tamní majitelka statku. Uvedl to server austria.com.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Policisté na týrání ženy přišli díky anonymní zprávě a traumatizovanou ženu osvobodili. Oběť byla údajně nucena pracovat sedm dní v týdnu, od pondělí do neděle, s pouze malými přestávkami, aniž by dostávala za odvedenou práci jakkoli zaplaceno.

Nesměla se ani dívat na televizi, musela snážet nedůstojné zacházení a násilí. Během útrpného života téměř zapomněla řeč.

Jejím jediným jídlem byl chléb s máslem a starý džemem. Na pití měla čaj.

“Dokonce i zvířata na farmě měla lepší život,” řekla zdravotnice, která pacientku vytrženou z otrockého prostředí ošetřuje. Zdravotnice potvrdila, že žena není schopna říct ani jedinou ucelenou větu.

Obviněná farmářka nechce s médii mluvit.

Jde o další případ ukazující na problémy rakouské společnosti, kde Josef Fritzl po dlouhá léta zneužíval svou dceru zavřenou ve sklepě a zplodil s ní sedm dětí.

Dalším případem bylo věznění unesené Nataschy Kampuschové. V tomto případě ze Štýrska se ale spíše jedná o zneužítí člověka k otrocké práci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám