Hlavní obsah

Putin dal za soukromý večírek imitátorů Abby přes 600 tisíc korun

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Ekonomika v Rusku prožívá stejně jako v jiných zemích nelehké období. Produkce kulhá, nezaměstnanost roste, rubl se propadá. Popularitou vlády to zatím výrazněji neotřáslo. Možná však Rusové svého premiéra Vladimira Putina dobře neznají. Bývalý špión KGB s pověstí judisty s vkusem si nedávno objednal koncert imitátorů popové skupiny Abba. Za privátní soireé s tajemnou společnicí za záclonkami dal v přepočtu přes 600 tisíc korun.

Foto: Christian Hartmann , Reuters

Ruský premiér Vladimir Putin

Článek

Záležitost britským médiím vylíčili členové skupiny Bjorn Again. Koncert pro devět lidí na pohovkách za záclonami se uskutečnil 22. ledna u Valdajského jezera asi devět hodin cesty od Moskvy.

„O Vánocích jsem měl telefonát. Hlas na druhém konci řekl: „Kreml, Rusko, Moskva. Chceme vaši kapelu,“ řekl zakladatel skupiny Rod Stephens s tím, že objednávku nebral moc vážně. Za měsíc však Bjorn Again i s doprovodným týmem letěli do Moskvy, kde je posadili do autobusu, který směřoval do neznáma.

„Přijeli jsme k budově, která vypadala jako pevnost se železnou bezpečnostní bránou. Všechny naše věci musely projít skenerem. Přespali jsme v domě pro hosty a příští den jsme obědvali v kantýně plné strážců a vojáků. Všude byla přísná bezpečnostní opatření a kamery. Když jsem chtěla vyjít na čerstvý vzduch, venku stál muž se samopalem. Řekl něco rusky a dal jasně najevo, že nikam sama nesmím,“ popsala výjezd zpěvačka Jennifer Robbová.

Nadšený fanoušek

„Sál, kde jsme hráli, měl pódium, před nímž stály tři pohovky, nic víc. Dvě pohovky měly vpředu bílé záclony. Za jednou z nich seděl premiér se ženou v dlouhých krémových šatech. Měla krátké světlé vlasy. Ministerský předseda měl na sobě smoking s motýlkem. I ostatní muži byli ve smokinzích. To musela být ochranka.“

„Premiér nestál. Se svou ženou, nebo kdo to byl, se vrtěli na pohovce a zpívali text Honey Honey. Ostatní činitelé zpívali a hýbali se do rytmu. Fakt se do toho opřeli, i když jich bylo jen devět. Na konci premiér křičel bravo a hlasitě aplaudoval. Byl to můj nejbizarnější koncert. Nejprve to bylo trochu děsivé a my se cítili podivně, protože jsme nevěděli, kde jsme. Nakonec to ale byla úžasná zkušenost, určitě z těch, o které jednou povím vnoučatům,“ doplnila Robbová.

Tajemná společnice

Po snídani, k níž se servírovala červená řepa, byla skupina dopravena zpět na letiště. Putin za hodinovou show, při níž nechyběly hity Waterloo, Money Money Money, Dancing Queen či Mamma Mia, zaplatil 20 tisíc liber (přes 600 tisíc korun). 

Totožnost Putinovy společnice není známa. Jeho manželka Ljudmila ovšem má nakrátko střižené světlé vlasy. Loni jeden bulvární deník napsal, že se Putin tajně rozvedl a chodí s bývalou gymnastkou Alinou Kabajevovou. Putin záhy list zakázal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám