Hlavní obsah

Výhru 300 miliónů zajistila Slovákovi čísla vygenerovaná počítačem

Právo, ivi (Bratislava)
BRATISLAVA

Výherce rekordního jackpotu ve slovenské sázkové hře Loto si už převzal výhru ve výši 11 milionů eur (asi 308 miliónů Kč). Jak deníku Nový čas potvrdila mluvčí loterijní společnosti Tipos Barbara Písecká, výherce se přihlásil až dva týdny po losování osobně v bratislavské centrále společnosti. Další informace o výherci nebude Tipos zveřejňovat.

Článek

Výherce podal tiket přes internet v den losování 18. ledna 2009 a šťastná čísla 38, 34, 9, 27, 22 a 40 mu vygeneroval počítač. Sázka vyšla tipujícího na 5,5 eura.

Písecká nepřímo naznačila, že výherce je mladý muž, protože přes internet tipuje převážně tato kategorie sázkařů. Výhra byla vyplacena v plné výši, protože výhry z loterijních her se na Slovensku nezdaňují.

Rostoucí jackpot Lota se nepodařilo nikomu "rozbít" od začátku loňského dubna. Na podzim ho Tipos navýšil o mimořádnou prémii 100 miliónů slovenských korun. Jackpot poprvé v historii překročil částku 300 miliónů slovenských korun už před Vánocemi.

Sázková horečka trvala na Slovensku několik týdnů. Rekordní jackpot se snažilo uhodnout tisíce Slováků i občanů sousedních států včetně České republiky.

Reklama

Související témata:

Související články

Na Slovensku pokračuje sázkové šílenství

Ve slovenské sázkové hře Loto ani v neděli nepadl rekordní jackpot ve výši 10,62 miliónu eur. Jackpot se tak navýšil na 10,73 miliónu eur (asi 300 miliónů Kč)...

Výběr článků

Načítám