Hlavní obsah

Manažeři si chtěli i přes potíže banky zvýšit platy

– LONDÝN
Novinky, rei

Britská bankovní skupina Lloyds stáhla plán na navýšení odměn pro své manažery poté, co se proti němu postavili akcionáři. O snahách manažerů přilepšit si i přes ekonomickou recesi, informoval deník The Guardian. Banka přitom dostala od vlády půjčku kvůli svým problémům.

Foto: Robert Bodman, Reuters

Článek

Banka, v níž vláda v současnosti drží 44procentní podíl, měla návrh předložit investorům z londýnské City před čtyřmi až šesti týdny. Argumentem pro zvýšení manažerských platů byla širší agenda po převzetí zkrachovalého ústavu HBOS loni v září.

Akcionáři byli proti plánu a doporučili ho předložit zvláštní dozorčí komisi ustavené ministrem financí Alistairem Darlingem. Komise se ale k případu odmítla vyjádřit. Banka nakonec plán stáhla, počítá však s jeho opětovným předložením v umírněnější podobě.

Šéf Llodys Eric Daniels má v současnosti roční základní plat 1,03 miliónu liber (asi 30 miliónů korun). Dalších pět předních manažerů vydělávalo ročně před převzetím HBOS 590 až 680 tisíc liber (až více než 20 miliónů korun). Navíc mají nárok na bonusy až do výše 200 procent základního platu. Daniel dokonce 225 procent.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám