Hlavní obsah

Berlusconi zdůvodňuje vojáky v ulicích krásou Italek

ŘÍM

Italský premiér Silvio Berlusconi se opět dostal pod palbu kritiky kvůli svým výrokům, když prohlásil, že Italky jsou natolik krásné, že je musejí v ulicích měst chránit před znásilněním vojáci. Zdůvodnil tak záměr své pravicové vlády vyslat do boje proti pouliční kriminalitě v zemi 300 000 příslušníků italské armády.

Foto: Marco Valdo , Reuters

Italský premiér Silvio Berlusconi

Článek

"Potřebujeme tolik vojáků v ulicích, protože naše ženy jsou tak krásné," odpověděl  Berlusconi na dotaz, proč má armáda vyslat na hlídky do měst tolik vojáků. Dodal, že jeho vláda začala o rozmístění vojáků ve městech uvažovat, když na přelomu roku došlo v metropoli k závažnému znásilnění a když se další případ odehrál tento týden na předměstí Říma.

Opoziční poslankyně Giovanna Melandriová okamžitě označila Berlusconiho výrok za mimořádně urážlivý. Berlusconi na to ale reagoval prohlášením, že tím naopak vzdal italským ženám hold.

Berlusconi je svými nevázanými prohlášeními proslulý i ve světě. Například Baracka Obamu označil po jeho nedávném vítězství v amerických prezidentských volbách za "krásně opáleného mladého muže". Nebo před několika lety řekl při projevu v Evropském parlamentu německému poslanci, že by mohl klidně dělat kápa v hitlerovském koncentráku.

Reklama

Výběr článků

Načítám