Hlavní obsah

Indka žije již pět dní na letišti v Bratislavě

Právo, Ivan Vilček
BRATISLAVA
Aktualizováno

Na bratislavském letišti žije už několik dní 70letá občanka Indie Harbhajan Kaurová, která do slovenského hlavního města přiletěla v sobotu. Chtěla údajně letět za synem do Itálie a sama nedokáže vysvětlit, jak se ocitla na Slovensku. Nemá platná víza, proto nemůže opustit tranzitní zónu letiště.

Článek

Jak informovala televize Markíza, letecká společnost Air Slovakia zabezpečuje pro Indku žijící v tranzitní zóně stravu a přísun tekutin.

Nejbližší letadlo z Bratislavy do Indie letí až v neděli, takže žena stráví pravděpodobně další dny v tranzitní hale bratislavského letiště.

"Žena působila zmateně a údajně vůbec netuší, co dělá na Slovensku. Měl jsem z ní pocit, že před pěti dny ani nevěděla, že Slovensko existuje," uvedl reportér TV Markíza.

"Jenom zde sedím, čekám a modlím se," řekla žena pro TV Markíza. Partnerská společnost Air Slovakia v Indii pravděpodobně nezkontrolovala, zda cestující má všechny potřebné doklady pro vstup na Slovensko.

Odpovědnost za Indku převzala na Slovensku Air Slovakia, které se podařilo kontaktovat její rodinu. Společnosti hrozí pokuta ve výši 5000 euro za to, že tuto ženu bez potřebných dokladů na Slovensko přivezla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám