Hlavní obsah

Imigrant v Británii znásilnil dívku, aby měl ve vězení zdarma angličtinu

– WAKEFIELD
Novinky, jky, Novinky, Daily Telegraph

Rumunský imigrant ve Velké Británii u soudu v pondělí uvedl, že se v loňském říjnu rozhodl přepadnout a znásilnit 21letou ženu proto, aby se stejně jako jeho bratr dostal do britského vězení. Líbilo se mu, jak se tam jeho sourozenci dostává ubytování, teplého jídla a výuky anglického jazyka.

Článek

Rumunský imigrant Ali Majlat na vlakovém nádraží brutálně znásilnil mladou dívku a podle svého tvrzení tak činil proto, aby se dostal do britského vězení. Majlat svou oběť na nádraží, kde čekala na vlak domů, kopal a táhnul po zemi. Dívce se po chvíli podařilo násilníkovi utéct, ale ten ji v podchodu doběhnul a surově zneužil. Nakonec sebral její mobilní telefon, peněženku, náramek a utekl. Jeho počínání zachytila kamera, která je v podchodu nainstalovaná.

Majlat už ve své domovské zemi čelil sérii obvinění a jen krátce poté, co byl propuštěn z vězení, odcestoval do Velké Británie.

Nechtěl být bezdomovcem

Policie Majlata zadržela pět dní po jeho brutálním činu. Muž se ani trochu netajil tím, že se činu dopustil hlavně proto, aby už nebyl nadále bezdomovcem, skončil v britském vězení a mohl se bezplatně učit anglicky. Jeho bizarní vysvětlení znechutilo celou britskou veřejnost, která nyní volá po přísnějších imigračních opatřeních.

Když během slyšení soudce Alistair McCallum slyšel slova obviněného, nechtěl věřit svým uším a požádal obhájce, aby mu slova jeho mandanta zopakoval.

Děsí se vyhoštění

Pětatřicetiletý Rumun u soudu dále uvedl, že by se rád dostal do stejného zařízení, v němž si odpykává trest jeho bratr.

"Zdálo se, že mu šlo opravdu jen o to, aby se dostal do stejného vězení jako jeho bratr. Když mu bylo sděleno, že bude po odsloužení svého trestu vyhoštěn, tak byl zcela zděšený. Nechce zpět do Rumunska. Vše, co chce, je zůstat v britském vězení," uvedl policejní zdroj.

Verdikt bude nad Rumunem vynesen 6. dubna v Leedsu. Ačkoliv to není pravděpodobné, tak by mohl být vzhledem k velmi pokleslému motivu odsouzen i na doživotí.

Reklama

Výběr článků

Načítám