Hlavní obsah

Na jihu Ruska se na letišti srazila dvě velká trysková letadla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MACHAČKALA
Aktualizováno

Při srážce dvou čtyřmotorových transportních letadel Il-76 na jihu Ruska na letišti v dagestánském městě Machačkala zahynulo ve čtvrtek pět lidí. Jeden člověk byl zraněn těžce. Uvedla to ruská tisková agentura Interfax.

Článek

Na letišti se srazily dva transportní letouny Il-76. Do popojíždějícího Iljušinu sil ministerstva vnitra, odvážejícího nadbytečné členy ozbrojených složek ministerstva vnitra, narazila přistávající Il-76 s vojáky sil ministerstva vnitra.

Podle tiskové střediska ministerstva vnitra nehodu způsobil vítr. Jeho prudký náraz vychýlil přistávající stroj z trajektorie. Levým koncem křídla narazil do druhého letadla.

Po nárazu začal stojící stroj hořet, uvedl představitel jižního okruhu sil ministerstva vnitra. K nehodě došlo 18:58 SEČ. Po dvou hodinách byl požár lokalizován.

Počet obětí se podle různých zdrojů liší. V prvních zprávách byli uvedeni tři mrtví. V dalších pak čtyři až pět. Mělo jít o posádku letadla stojícího na zemi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám