Hlavní obsah

V Itálii dopadli šéfa mocné Camorry

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEAPOL

Italská policie ve středu zatkla Giuseppeho Setolu, označovaného za bosse mocné neapolské mafie Camorra. Setola už byl odsouzen na doživotí a policie mu byla bezprostředně v patách od pondělka, kdy před ní ze své rezidence utekl kanálem.

Článek

Setola, který je podezřelý z nařízení zářijového zabití šesti afrických přistěhovalců, už byl za vraždu odsouzen na doživotí. Policie ho dopadla v nemocnici poblíž Caserty, kde mu ošetřovali zranění, jež utrpěl během rychlého úniku před policisty kanalizačním systémem. Setola se i tentokrát snažil uprchnout, a to po střeše.

Camorra je mocná organizace operující z jihoitalského regionu Kampánie. Veřejnost měla možnost více se o ní dozvědět z bestselleru Roberta Saviana, který koncem loňského roku vyšel i v České republice. Mafie Saviana za jeho titul Gomorra odsoudila k smrti.

Zářijovým zastřelením šestice mužů z Ghany, Toga a Libérie chtěla podle vyšetřovatelů Camorra demonstrovat svou dominanci nad obchodem s drogami. Po vraždě vláda premiéra Silvia Berlusconiho vyslala do ulic Kampánie stovky vojáků.

Reklama

Související témata:

Související články

Neapolská mafie odsoudila autora k smrti

Roberto Saviano (29), autor antimafiánského bestselleru Gomorra, by měl být podle rozhodnutí neapolské mafie camorry do konce tohoto roku mrtvý muž. Zatím...

Výběr článků

Načítám