Hlavní obsah

Mrtvý Čech v jeskyni na Slovensku byl v ČR odsouzený za objednávku vraždy

Právo, ivi (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

Tělo, které našli minulý týden v jeskyni nedaleko slovenského města Rožňava, patřilo Janu Lochmannovi (41) z Třebestovic na Nymbursku. Lochmann byl před třemi měsíci v České republice odsouzen ke třem rokům vězení s podmíněným odkladem na zkušební dobu pěti let za to, že si na internetu objednal vraždu svého šéfa. Informovala o tom v pondělí televize Markíza.

Foto: Josef Koukal, Právo

Jan Lochmann u soudu

Článek

Objednávku vraždy zadal Lochmann v březnu 2008 pod krycím jménem Dagmar Řezníčková. Za vraždu vyplatil zálohu 50 tisíc korun, následně ho však zadržela policie.

U soudu tvrdil, že mělo jít o jakýsi žert a mystifikaci. Měsíc po odsouzení odjel na jednodenní služební cestu do Brna. Od té doby se po něm slehla zem.

Jeho svlečenou mrtvolu našli v jeskyni na Slovensku. V rukou svíral české peníze. Jeho tělo pokrývala plíseň. Podle pitvy zemřel na podchlazení. "Stopy po násilí se na těle nenašly," uvedla televize. Lochmann byl náruživým turistou a na Slovensko jezdil pravidelně.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám