Hlavní obsah

Francouzská ministryně má dítě s bratrem Sarkozyho, píší Timesy

Novinky, rei
PAŘÍŽ

Francouzská ministryně spravedlnosti Rachida Datiová, která se v pátek stala matkou dcery Zohry, jméno otce dítěte tají. Britský deník The Times v pondělí uvedl, že by otcem dítěte mohl být François Sarkozy, mladší bratr prezidenta Nicolase Sarkozyho.

Článek

Datiová, která má arabské kořeny, je v Sarkozyho vládě celebritou a po svém předloňském jmenování se ve Francii stala symbolem etnické různorodosti. Také její dcera Zohra se těší velké pozornosti, dokonce už má na Facebooku své internetové stránky.

O tom, kdo je otcem dítěte, spekulují francouzská bulvární média týdny. Poté, co v neděli večer privátní kliniku v Paříži navštívil mladší bratr prezidenta Sarkozyho François, zesílily spekulace, že je to právě on. Nejmenovaný zdroj řekl Timesům, že Datiovou navštívil v doprovodu staršího bratra Guillauma.

Sedmačtyřicetiletý obchodník v oblasti farmacie údajně s Datiovou také strávil Vánoce.

Je-li to pravda, vysvětlovalo by to, proč prezident ministryni chrání navzdory kritice, že se spíše než práci věnuje vytváření hvězdné image. Z Elysejského paláce prosáklo, že by ji Sarkozy nejraději postu zbavil.

Datiová porodila v pátek po císařském řezu. Její mluvčí řekl, že se už o pár hodin později věnovala pracovní agendě a do úřadu se vrátí co nejdříve.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám