Hlavní obsah

Slovák přinesl do banky k výměně dva milióny v krabici od bot 

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

Pracovníci jedné z bratislavských poboček Všeobecné úvěrové banky (VÚB) v Bratislavě zažili v pátek šok, když klient před nimi vybalil z krabice od bot dva milióny slovenských korun a žádal jejich výměnu za eura.

Článek

"Bylo to shodou okolností ve stejné pobočce, kam ve stejný den přinesl jiný klient na výměnu 35 tisíc slovenských mincí," řekla Novinkám mluvčí VÚB Alena Walterová.

V prvním případě byly dva milióny naskládány v krabici od bot, bankovky měly různou nominální hodnotu. Ve druhém případě bylo 35 tisíc kusů slovenských mincí rozloženo od 50haléřových až po desetikorunové. "Pracovníci pobočky měli co dělat, než mince spočítali. Počítali to ručně i strojem, ale nebylo to jednoduché," dodala Walterová.

V jedné z poboček Československé obchodní banky chtěl další klient vyměnit za eura už neplatné deseti a dvacetihaléřové mince.

Podle bleskového průzkumu využívali Slováci v první den duálního oběhu v drtivé většině k placení slovenské koruny. Euro použilo při placení jen jedno procento Slováků. Podle odborníků se tento poměr bude postupně měnit, když lidé dostanou první výplaty a důchody v eurech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám