Hlavní obsah

Na Slovensku se hraje o obří jackpot, sázet jezdí i Češi

Právo, Ivan Vilček, Bratislava

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

V poslední den roku se ve slovenské sázkové hře Loto bude hrát o rekordních 309,33 miliónu slovenských korun (asi 280 miliónů Kč). Zemi zasáhla sázková horečka a na Slovensko jezdí sázet také občané České republiky.

Článek

"Přijel jsem z Hodonína, abych mohl podat tiket. Snad se na mně usměje štěstí a budu mít krásný závěr roku," řekl jeden ze sázejících. Jak Právu potvrdila mluvčí sázkové společnosti Tipos Barbara Písecká výhra bude vyplacena v plné výši.

"Výhry v loterijních hrách se na Slovensku nezdaňují. V případě, že by se z výhry těšil český občan, bude mu vyplacena rovněž plná částka," uvedla. Jackpot poprvé v historii překročil částku 300 miliónů už před vánočními svátky. Nebylo výjimkou, když si Slováci našli pod stromečkem vyplněné tikety a čekali, zda se na ně usměje štěstí. Jackpot však zatím nepadl a výhra se zvýšila na téměř 310 miliónů slovenských korun.

Do rekordní výše vystoupal jackpot proto, že všech šest čísel neuhodl ve druhém tahu Lota nikdo od dubna 2008. Tipos navíc v září zvýšil jackpot o 100 miliónovou prémii. Doposud nejvyšší výhra ve hře Loto ve výši 102,2 miliónu slovenských korun byla vyplacena v listopadu 2007.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám