Hlavní obsah

Českého šoféra kamiónu poslali Britové za zběsilou jízdu do vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN
Aktualizováno

Na patnáct měsíců poslali v prosinci podle BBC do vězení českého řidiče kamiónu, který v srpnu na dálnici M1 ohrožoval další řidiče. Do některých dokonce narazil se svým kamiónem o hmotnosti 44 tun. Doživotně také nesmí v Británii řídit.

Článek

Čtyřiačtyřicetiletý Vítězslav Labounek byl uznán vinným z nebezpečného řízení, ze zločinného poškozování věcí a ze životu nebezpečného bezohledného chování. Svou vinu ve všech bodech obžaloby přiznal, i když po dopadení tvrdil, že za volantem neseděl, že byl v autě jako stopař.

Své jednání však podle britské policie nikdy nevysvětlil. Podle britské policie bylo podivuhodné, že se nikomu nic nestalo, protože mimořádně agresivně se český řidič choval několik mil v odpolední špičce. Vozy vytlačoval ze silnice svým návěsem a do několika narazil. Škody na autech jdou do tisíců liber.

Jeho riskantní jízdu zachytily bezpečnostní kamery. Policisté z hrabství Derby jej zadrželi v zácpě u Sheffieldu.

Jedna z poškozených, Sharon Palosová uvedla, že návěs několikrát do jejího vozu narazil. "Trvalo to několik minut. Bylo to hrozné. Mohl tak zabít několik lidí,“ uvedla. "Myslela jsem si, že to nepřežiju."

Labounek narazil podobným způsobem ještě do dalších dvou vozů řidíčů, kteří jej předjížděli.

Většinu trestu si odsedí v české věznici.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám