Hlavní obsah

Česká lyžařka byla v Alpách nalezena mrtvá v autě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Sedmadvacetiletá Češka, která se svým přítelem v sobotu lyžovala v hornorakouských Alpách, byla v neděli nalezena mrtvá v osobním autě, v němž oba nocovali.

Článek

Podle policie, kterou cituje rakouská agentura APA, nejsou známky, že by šlo o cizí zavinění. Tělo bude posláno k pitvě.

Pár v sobotu lyžoval, a poté se rozhodl přenocovat ve svém osobním voze. Mladík ráno nalezl svou partnerku bez známek života a nepomohli ani přivolaní záchranáři.

Další turisté našli smrt pod lavinami 

Tři němečtí turisté se o víkendu stali obětí lavin v tyrolských Alpách. Dvě laviny, které spadly ve střediscích Bregenzerwald a Kleinwalsertal v západním cípu Rakouska, zabily dvaadvacetiletého a zhruba čtyřicetiletého muže. Třetí obětí je německý turista, pohřešovaný od sobotního večera, který byl nalezen v neděli  rovněž pod lavinou. Vysoké nebezpečí lavin poprvé od začátku zimní sezóny panuje v celých severních Tyrolích na západě Rakouska.

Dvaadvacetiletý snowboardista zemřel, když najel na uzavřený svah, kde se utrhl 220 metrů dlouhý, 70 metrů široký a 1,7 metru vysoký převis, který jej pohřbil. Druhý muž vyrazil mimo sjezdovku a lavinu vyvolal sám.

Třetí nedělní lavina v regionu zavalila sjezdovku ve vorarlberském Lechu, nikoho ale nezasáhla. Starosta obce Lech Ludwig Muxel označil pravděpodobnost zavalení sjezdovky za mimořádně malou. Nebezpečí lavin si ráno vyžádalo dočasné uzavření některých silnic v Tyrolsku a část lyžařského střediska Zillertal.

Intenzivní deště až do nadmořské výšky 1700 metrů způsobují nebezpečí sesuvů mokrého sněhu, sdělila podle agentury APA tyrolská služba pro lavinové nebezpečí. Podmínky pro zimní sporty jsou nevhodné. Ve východních Tyrolích bylo nebezpečí lavin vyhodnoceno jako "značné" - stupeň tři na pětibodové škále.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám