Hlavní obsah

Video maďarských extremistů simuluje jaderný útok na Bratislavu

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

Na internetu kolovalo několik dní video maďarských extremistů, na němž pálí slovenskou vlajku a simulují jaderný útok na Bratislavu. Obě videa ale už byla z internetu stažena. Jak upozornila televize Markíza, podobná videa v minulosti vyvolala napětí ve slovensko-maďarských vztazích.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Podle televize je video reakcí na listopadový zásah slovenské policie proti maďarským fanouškům na fotbalovém utkání v Dunajské Stredě.

Na dalším videu se maďarští extremisté vysmívají Slovákům, že nemají ani vlastní státní znak. Slovenský dvoukříž srovnávají s částí maďarského královského znaku, který tento symbol obsahuje.

V minulosti se na internetu objevilo také video slovenských extremistů, na němž pálili maďarskou vlajku a uráželi maďarskou studentku Hedvigu Malinovou, kterou před dvěma lety údajně napadli slovenští nacionalisté v Nitře.

V dalším klipu se zase naopak objevuje výzva k fyzické likvidaci politiků Strany maďarské koalice, která ve slovenském parlamentu zastupuje maďarskou menšinu žijící na jihu Slovensku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám