Hlavní obsah

Německý vlak ujel 40 kilometrů bez strojvůdce

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LIPSKO

Motorový vůz bez strojvedoucího ujel v německé spolkové zemi Sasko-Anhaltsko 40 kilometrů. Naštěstí se nikomu nic nestalo. Vlak byl prázdný a sám zastavil. Uvedly to německé noviny Mitteldeutsche Zeitung a agentuře DPA to v úterý potvrdila kancelář německých drah Deutsche Bahn v Lipsku.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Motorový vůz řady VT 672 se dal sám do pohybu v pondělí kolem sedmé hodiny večerní na nádraží ve městě Merseburg. Motorový vůz ujel skoro čtyřicet kilometrů, než zastavil několik kilometrů od města Querfurt. To totiž leží na kopci a ten už vůz nevyjel. Sjel zpět a zastavil se. Nikomu se proto nic nestalo, i když vlak projel přes několik přejezdů. Všechny jsou automatické a tak se závory včas spustily.

Případ šetří německá policie i dráhy. "Bude se zkoumat, zda se jednalo o technickou závadu, nebo lidskou chybu," uvedl mluvčí drah Jörg Bönich.

Lidskou chybu nelze vyloučit, protože krátce předtím vjely na nádraží dva motorové vozy. Po odpojení vagónů se dal jeden z motorových vozů samovolně do pohybu.

Vlak provozovala dceřiná společnost německých drah Burgerlandbahn, které obstarává osobní dopravu na jihu Saska-Anhaltska.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám