Hlavní obsah

Kongresmanka nevěřila, že jí volá Obama, tak zavěsila

Novinky, aš, Novinky, SkyNews

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MIAMI

Nově zvolená americká kongresmanka Ileana Ros-Lehtinenová položila telefon budoucímu americkému prezidentovi Baracku Obamovi. Myslela si, že je obětí žertu. Příští americký prezident jí přitom chtěl pogratulovat k jejímu znovuzvolení do Sněmovny reprezentantů a říci jí, že se těší na spolupráci s ní jako s členkou zahraničního výboru dolní komory Kongresu.

Článek

„Myslela jsem si, že je to imitátor z některé rozhlasové stanice na jihu Floridy, který si ze mě dělá hroznou legraci,“ řekla Ros-Lehntinenová listu Miami Herald. Už měli Fidela Castra nebo Huga Cháveze a další. Do telefonu Obamovi řekla, že nechce být napálená.

Když zavěsila, zavolal jí šéf Obamovy kanceláře Rahm Emanuel, že se skutečně nejednalo o žert. I jemu kongresmanka položila telefon. Až třetí telefonát od šéfa výboru Howarda Bermana přesvědčil Ros-Lehtinenovou, že s ní budoucí prezident USA skutečně chce mluvit.

Oba spolu nakonec pohovořili a Ros-Lehtinenová potvrdila, že se Obama neurazil. „Moc se smál a říkal, že v Chicagu tohle dělají pořád,,“ uvedla. "Řekl, že mě nebude obviňovat ze skepticismu.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám