Hlavní obsah

Němka, jejíž mrtvé děti našli v mrazáku, dostala čtyři roky vězení

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SIEGEN

Soud v německém Siegenu v pondělí odsoudil ke čtyřem rokům a třem měsícům za mřížemi 44letou Moniku Halbeovou za zabití dvou jejích dětí. Mrtvá těla holčiček narozených v roce 1988 a 2003 skladovala v mrazáku. Porota Halbeovou vzhledem k časovému odstupu nesoudila v souvislosti se smrtí třetí dívky, narozené v roce 1986.

Článek

Halbeová, která má potíže s alkoholem, odmítala, že děti zabila. Jejich těla prý uchovávala v mrazáku, aby dívky zůstaly v její blízkosti. Tři drobná těla nalezl ve sklepení rodinného domu ve Wendenu poblíž Kolína nad Rýnem v květnu její tehdy devatenáctiletý syn. V mrazáku hledal pizzu.

Žalobce pro ženu žádal trest osmi a půl roku. Tvrdil, že jedno z dětí uškrtila a druhé utopila. Podle vyšetřovatelů se dívky narodily živé. Halbeová má tři dospělé děti a deník Bild před časem spekuloval, že o životě a smrti dětí mohla rozhodovat náhoda: pokud si někdo v okolí všiml, že žena je těhotná, následně narozené dítě mohlo žít.

Podobný případ nebyl v Německu prvním. Před dvěma lety se v Brémách v lednici drogově závislého páru našlo tělo batolete. Loni v prosinci policie nalezla v saském Plavně, které leží nedaleko českých hranic, těla tří malých holčiček, dvě z nich v mrazícím boxu. V roce 1999 policie odhalila mrtvolky tří novorozeňat v ledničce domu v saském Mühltroffu a letos v květnu byla další mrtvola nalezena v mrazicím boxu v obci Horb am Neckar ve spolkové zemi Bádensko-Württembersko.

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám