Hlavní obsah

Čečenskem hýbe záhadná vražda šesti žen

Novinky, nka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MOSKVA

Čečensko vzrušil záhadný případ šesti zavražděných žen, jejichž těla našla policie ve středu v okolí metropole Grozného. Pachatelé ženy zastřelili z velké blízkosti do hlavy nebo hrudníku, za zločinem podle policie stojí jedna kriminální skupina. Loupežný motiv zločinu policisté vyloučili, jednou z možných variant je vražda ze cti. O případu informoval ruský deník Kommersant.

Foto: Stringer, Reuters

Vraždy vyšetřuje ruská policie.

Článek

Ženská těla policisté našli v rozpětí čtyř hodin na různých místech čečenské metropole Grozného. První tři mrtvoly objevili projíždějící řidiči ve středu ráno. Ženy ve věku mezi dvaceti a třiceti lety byly zastřeleny z velké blízkosti do hlavy a hrudi.

Další dvě těla byla nalezena na prašné cestě, vedoucí k opuštěnému areálu dětského tábora poblíž Grozného. Poslední mrtvou, které narozdíl od ostatních bylo okolo čtyřiceti let, policisté našli v jedenáct dopoledne.Totožnost čtyř mrtvých je zatím neznámá.

Vraždy jsou zřejmě dílem jediné skupiny

Policie je přesvědčena, že za vraždami stojí jedna a tatáž zločinecká skupina. Vyloučen je loupežný motiv útoku. "Všechny zabité ženy na sobě měly drahé oblečení a šperky, u sebe měly velké množství peněz,“ řekl jeden z vyšetřovatelů.

Nabízí se motiv, že ženy někdo zabil za to, že se nějak prohřešily proti morálce nebo náboženským zvyklostem. "Nevylučuji, že dívky mohli zabít vlastní příbuzní za chování, které se u místních děvčat nesluší,“ prohlásila čečenská právnička Natalja Estemirovová.

Policisté však verzi o vraždách ze cti označují za předčasnou. "Tahle verze se vyšetřuje, ale je jen jednou několika,“ uvedli policisté.

Pokud skutečně jde o vraždu ze cti, nešlo by o první případ. K podobným docházelo i dříve. V roce 2003 například jeden Čečenec zabil své dvě sestry. Připadalo mu, že svým chováním rodinu zneuctily.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám