Hlavní obsah

VIDEO: Belgický pár kvůli finanční tísni prodal své dítě na internetu

Novinky, nka
BRUSEL
Aktualizováno

Belgický pár se rozhodl z finančních důvodů vydražit své očekávané dítě na internetu. Novorozeně dostala za pětimístnou sumu nizozemská rodina. Belgičanům nyní hrozí až deset let vězení. O případu informoval britský deník Daily Mail.

Článek

Šestadvacetiletý muž a jeho o dva roky mladší partnerka už jedno dítě mají. Další si podle svého názoru nemohli dovolit, rozhodli se jej tedy vydražit. Novorozeně nakonec putovalo k nizozemskému páru, který za ně podle státního zástupce rodičům na účet převedl “pěknou pětimístnou částku”.

Dítě se narodilo v červenci a hned poté jej rodiče poslali k novým “majitelům”. Matka se v porodnici zapsala pod jménem nizozemské rodiny, chlapec tedy po narození dostal jiné jméno.

“Pár je podezřelý z toho, že dítě zaregistrovali pod nepravým jménem, což je trestný čin,” řekl belgický státní zástupce. “Za něj jim hrozí až deset let vězení,” dodal. Kojenec zatím zůstane ve své nizozemské rodině.

Obviněný pár pochází z vlámské části Belgie, ve které se nejedná o první podobně kontroverzní případ. V roce 2005 místní žena prodala do Nizozemska novorozené dítě za 12 tisíc liber (necelých 400 tisíc Kč). Biologickými rodiči byl přitom cizí pár, kterému žena měla dítě odnosit jako náhradní matka. Časem ale pravým rodičům dítěte nalhala, že potratila. Dítě pak prodala na internetu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám