Hlavní obsah

Příbuzné obětí pádu střechy stadiónu v Bavorsku pobouřily mírné rozsudky

Právo, DPA, vpl
MNICHOV

Německý soud v Traunsteinu vynesl rozsudky nad třemi lidmi obžalovanými, že zavinili zřícení střechy zimního stadiónu v bavorském Bad Reichenhallu. Architekta Rolfa R. (64) a statika Rüdigera S. (55), kteří v roce 2003 v rozporu s fakty potvrdili dobrý stav nosné konstrukce haly, soud osvobodil. Inženýru Walteru G. (68) soud udělil podmínečný trest v délce 18 měsíců za zabití z nedbalosti.

Foto: Michaela Rehle, Reuters

Záběr zřícené střechy haly

Článek

"Je to jako rána kladivem mezi oči,“ řekl Robert Schmidbauer, který spolu s manželkou Dagmar ztratil při tragédii obě dcery, k rozhodnutí pěti soudců zemského soudu v Traunsteinu. Příbuzní obětí v případu vystupovali jako spolužalobci. Manželé Schmidbauerovi už oznámili, že podají stížnost ke Spolkovému soudnímu dvoru, což učiní i prokuratura v Traunsteinu.

:. Souzení (zleva) Rüdiger S., Walter G. a Rolf R.foto: Reuters/Michael Dalder

Soudci se přiklonili spíš k názoru obhajoby, která požadovala osvobozující rozsudky pro všechny tři obžalované, protože hlavní odpovědnost podle ní nesla radnice Bad Reichenhallu. Město totiž halu vlastnilo a provozovalo a podle obhajoby obojí zanedbávalo. Střecha byla ztrouchnivělá. Do budovy zatékalo.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám