Hlavní obsah

V bytě zesnulé Rakušanky našli konzervovaná lidská embrya

Novinky, ČTK, Süddeutsche Zeitung
INNSBRUCK

Čtyři sklenice s konzervovanými lidskými embryi našel v innsbruckém bytě své zesnulé ženy její přítel. Policie nyní prošetří, zda zesnulá byla jejich matkou Uvedl to ve čtvrtek státní zástupce Wolfgang Siegele s tím, že od tohoto zjištění se bude odvíjet další vyšetřování případu.

Článek

Osmašedesátiletá žena minulý týden těsně před svou smrtí požádala přítele, aby "nechal zmizet" sklenice, které najde vzadu na polici v komoře. Když však šokovaný muž zjistil, že obsahují lidská embrya, zavolal policii.

Podle patologa šlo o embrya ve věku deseti až šestnácti týdnů a ve špajzce byla ukryta mnoho let. "Nařídili jsme genetické vyšetření embryí s cílem zjistit, zda zesnulá byla jejich matkou," uvedl innsbrucký státní zástupce Wilfried Siegele.

Pokud by šlo o embrya zesnulé, tak by případ zřejmě byl uzavřen. Pokud by však šlo o cizí embrya, policie by musela dál pátrat po jejich původu. Mohlo by jít o plody z načerno prováděných interrupcí. Umělé přerušení těhotenství je v Rakousku legální do 12. týdne. Zjistit se také musí, z jaké doby plody pocházejí, protože čin by mohl být promlčen.

Pokud by se prokázalo, že šlo o ukradený vědecký materiál nebo školní pomůcky, šlo by jen o přestupek.

Související témata:

Výběr článků

Načítám