Hlavní obsah

Ruští policisté upálili muže, kterého přinutili přiznat se ke krádeži

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MOSKVA

Tři ruští policisté polili benzínem zadrženého muže a zapálili ho. Stalo se tak poté, co ho násilím přinutili, aby se přiznal ke krádeži. Muž svým zraněním podlehl. O otřesném zločinu informovala ruská prokuratura i média.

Článek

Případ se stal ve městě Saratov na Volze. Policejní důstojníci byli zatčeni poté, co taxikář, kterého si najali, aby je odvezl na odlehlé místo za městem, kde se chtěli své oběti zbavit, utekl a zalarmoval policii.

Podle ruské televize tři strážci zákona popíjeli, když na ulici blízko jeho bydliště zadrželi Armena Gasparjana. Zbili ho a odvlekli na policejní stanici, kde s trýzněním pokračovali. Chtěli, aby se doznal ke krádeži zlatých předmětů. Pak si zavolali taxi a odvezli Gasparjana za město.

"Tam ho polili benzínem a zapálili," řekl mluvčí místní prokuratury Anton Pachomov. "Podle svědků, když oběť hořela, ještě projevovala známky života, ale následně svým zraněním podlehla," dodal mluvčí.

Korunní svědek zločinu, taxikář, podle televize potvrdil, že policisti muže upálili. Utekl jim a vše ohlásil na policii, přestože mu pachatelé vyhrožovali, že ho zabijí. "Zatčení muži při vyšetřování doznali, že spáchali zločin," uvádí se v prohlášení prokuratury.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám