Hlavní obsah

Naštvaný Fico nadával novinářům do idiotů

– BRATISLAVA
Právo, Ivan Vilček, Bratislava

Slovenský premiér Robert Fico označil novináře z několika slovenských deníků za idioty za to, jak informovali o jeho návštěvě Vietnamu. "Hulvátským a idiotským způsobem atakujete vládu Slovenské republiky. Komunistický tisk byl vstřícnější k disidentům, než vy k nám," rozčiloval se Fico.

Foto: Jan Koller, ČTK

Slovenský premiér Robert Fico

Článek

Fico, který má už delší dobu napjaté vztahy s médii, byl v uplynulých dnech na návštěvě Vietnamu. Deník Pravda napsal, že tam zařizoval obchod pro finanční skupinu J, která je vlastníkem podniku SES Tlmače.

"Jen idiot může napsat, že jsem zařizoval kšeft pro J My jsme tam zařizovali obchod pro SES Tlmače v hodnotě 45 miliard slovenských korun, a to znamená práci pro 2200 lidí na deset let," vysvětloval premiér. SES Tlmače se snaží získat zakázku na dodávky kotlů pro výstavbu elektrárny, kterou ve Vietnamu buduje konsorcium Škoda Plzeň.

Podle Fica tímto způsobem informování média nepoškozují jeho osobně, ani stranu Smer - sociální demokracie, ale poškozují občany Slovenska.

"Do Vietnamu jsme přišli jako poslední. Všichni už tam jsou. Dzurindova vláda zrušila velvyslanectví v Hanoji. V zemi, která má 86 miliónů obyvatelů, kde jsou obrovské možnosti ekonomické a hospodářské spolupráce, v zemi, kde ministři mluví česky nebo slovensky protože studovali v Československu," uvedl Fico.

Předseda vlády avizoval, že podnikne právní kroky vůči některým médiím.

Reklama

Výběr článků

Načítám