Hlavní obsah

Britská královna na Slovensku zahájila hokejové utkání

Právo, ivi (Bratislava)
BRATISLAVA

Britská královna Alžběta II. v pátek druhým dnem pokračovala v návštěvě Slovenska. Navštívila Vysoké Tatry a Poprad, kde mimo jiné zahájila hokejové utkání místního týmu s britským Guildford Flames.

Článek

Vysoké Tatry přivítaly královský pár inverzním počasím. Alžběta II. a princ Filip se vyvezly na vrch Hrebienok lanovkou se speciálně upravenými křesly. Na Hrebienku se královna setkala s horskými záchranáři i chataři. Zajímala se hlavně o psa záchranářů.

Princ Filip se nosičů zeptal, zda náklad na jejich zádech je opravdový. Nosiči potvrdili, že náklad okamžitě po setkání s královským párem vynesou na vysokohorskou chatu. Po odhalení pamětní desky se královský pár vrátil do Starého Smokovce, odkud se přesunul do Popradu.

Zatímco si tam Alžběta II. prohlížela kostel s oltářem z dílny Mistra Pavla z Levoče, princ Filip se zúčastnil ekologické konference. Královna následně na popradském zimním stadiónu vhodila slavnostní buly hokejového zápasu mezi domácím Popradem a britským týmem Guildford Flames.

Na samotném utkání strávila jen několik úvodních minut. Odmítla místa ve VIP lóži a sedla si na tribunu. Darem dostala modro - bílý popradský hokejový dres s číslem 1 a nápisem "Queen Elisabeth". Následně z popradského letiště odletěla do Londýna.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám