Hlavní obsah

VIDEO: Motorkář jde do vězení za šílenou jízdu zveřejněnou na internetu

Novinky, vm, Sky News

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OXFORDSHIRE

Motocyklista ve Velké Británii byl odsouzen ke třem měsícům vězení za nebezpečnou jízdu na své motorce. Jeho kolega vše natáčel a poté umístil na internet. Záběry z šílené jízdy posloužily jako důkaz, promítaly se přímo v soudní síni v anglickém Oxfordshiru.

Článek

Osmadvacetiletý motorkář Sandor Ferenci si užil svých několik minut slávy, ale skončil kvůli tomu ve vězení. Při svém "vystoupení" předvedl jízdu na jednom kole ve dvousetkilometrové rychlosti, přejíždění přes plnou čáru nebo jízdu v protisměru.

Video bylo posléze umístěno na internet, ale bavili se jím i soudce, který mladého motorkáře poslal do chládku. Ferencimu navíc zakázal řízení na dva roky a také musí udělat rozšířený řidičský test.

Podle seržanta Bryana Smithe z policie v Thames Valley byla "úroveň jeho řízení zcela někde jinde, než se očekává od bezpečného a kompetentního řízení. Ohrozil nejen sebe, ale i ostaní," řekl policista.

Právě řidiči, kteří byli svědkem jízdy mladého motorkáře, vše nahlásili na policii. Zapsali si také značku jeho stroje Yamaha R6, proto bylo pro policisty jednoduché Ferenciho vypátrat.

Když policie zazvonila u jeho dvěří, Ferenci hned po otevření policisty překvapil otázkou: "Je to kvůli tomu videu na internetu?" Policie teprve poté video viděla a díky tomu bylo použito u soudu jako důkaz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám