Hlavní obsah

Opilý český řidič kamiónu havaroval na jihu Polska, zabil čtyři lidi

ČTK, aš, Gazeta Wyborcza

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VARŠAVA
Aktualizováno

Pětatřicetiletý český řidič české cisterny z Náchoda v pondělí havaroval na jihu Polska. Při nehodě zahynuli čtyři lidé a osm jich bylo zraněno. Český řidič byl opilý, měl v krvi více než promile alkoholu. Pokud bude muž obviněn, hrozí mu až dvanáct let vězení.

Foto: ÚSZS MSK, Novinky

Článek

Českému řidiči bylo údajně po nehodě naměřeno v krvi více než promile alkoholu a s lehčími zraněními byl hospitalizován, řekl mluvčí policie v Dolnoslezském vojvodství.

Nehoda se stala v 6:33 na silnici mezi Vratislaví a Poznaní u Pawlowa Trzebnickiego. Důležitá silnice číslo 5 na západě Polska byla na šest hodin uzavřena.

Cisterna náhle vybočila do levého pruhu a narazila do protijedoucího vozidla, ve kterém zahynuli čtyři lidí ve věku 22 až 51 let, kteří jeli do práce.

"Právě jejich vůz byl při nehodě nejvíce zničen," řekl policejní mluvčí.

 Foto: Novinky.cz s použitím Mapy.cz

Náraz byl tak silný, že vozidlo následně narazilo do dodávky Volkswagen Vito. Do zaklíněných vozidel vjel po nárazu ještě mikrobus Volkswagen T4. Z osmi zraněných lékaři již tři osoby propustili do domácího léčení.

Pachateli nehody, při které přišlo o život více lidí, hrozí v Polsku osm let vězení. "Pokud je viník nehody navíc opilý, může mu být trest zpřísněn o další čtyři roky," doplnil mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám