Hlavní obsah

Při nehodě autobusů na Slovensku zraněno 15 školáků

Právo, ivi (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MICHALOVCE

Dva autobusy se dostaly v úterý do řetězové havárie na východě Slovenska. Při nehodě bylo lehce zraněno 15 školáků. Příčinou řetězové havárie byla hustá mlha.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Havárie se stala mezi obcemi Pozdišovce a Trhovište v okresu Michalovce. 45letý řidič školního autobusu značky Karosa v důsledku husté mlhy pozdě zpozoroval stojící kolonu vozidel a narazil do dalšího autobusu značky Karosa, který stál na ucpané silnici. Druhý autobus následně narazil do osobních vozů stojících před ním. "Byla velmi špatná viditelnost. Kvůli mlze nebylo nic vidět," řekl jeden z řidičů.

Zraněné ošetřili přivolaní lékaři přímo na místě. Policie alkohol u řidičů nezjistila. "Nehodu zavinil řidič autobusu, který nedodržel bezpeční vzdálenost," řekla Novinkám policejní mluvčí Jana Demjanovičová. Policie zahájila trestní řízení ve věci všeobecného ohrožení.

Čtyři oběti si vyžádala nehoda českého autobusu společnosti Student Agency, který 3. října havaroval na Slovensku u obce Kostolná-Zariečie v trenčínském okrese. Dva těžce zraněné a devět lehce zraněných dětí si vyžádala srážka školního autobusu a kamiónu na silnici pod Spišským hradem na východě Slovenska, která se stala 2. října. Čtrnáct mrtvých a na dvě desítky zraněných si vyžádala vážná nehoda slovenského autobusu, která se stala 7. září v Chorvatsku.

Reklama

Výběr článků

Načítám