Hlavní obsah

Žárlivý italský despota držel 50 let ženu v domácím vězení

Právo, znk
CLES

Padesát let držel v domácí izolaci patologicky žárlivý Ital svou manželku. Nynější důchodce (72) zakázal své o něco mladší partnerce samotné opouštět dům. Sama nesměla ani na nákup. O případu z horského městečka Cles v severském regionu Trentino informovala agentura Adnkronos.

Foto: Novinky

Despotovi příbuzní se obrátili na italskou policii. Ilustrační foto

Článek

Na čerstvý vzduch mohla žena vyjít jen na hodinu denně, a to pouze na uzavřený dvorek, kam chodila krmit psa. V pět odpoledne manžel zamykal vchod do domu a okna barikádoval okenicemi. Ani uvnitř ale neměla žena svobodu: stihl ji dokonce zákaz sledovat televizi a musela snášet časté nepříčetné žárlivé scény, které manžel předváděl.

Ztrápená žena začala trpět sílící srdeční vadou, kvůli níž musela být nyní hospitalizována. Když ji lékaři dali trochu dohromady, nevrátila se z nemocnice domů, ale utekla k dceři, a společně se obrátily na policii.

Dcera a syn policistům popsali atmosféru permanentního útlaku a násilí, v níž prožili dětství. Syn proto ve čtrnácti utekl z domu, dcera hned po svatbě o tři roky později. Poté despota zakázal manželce se s potomky stýkat. Nyní ho před uzavřením případu soud zatím vykázal z domu, kde se půl století choval jako otrokář.

Reklama

Výběr článků

Načítám