Hlavní obsah

Německý soud zrušil zatykač na muže z letadla

Právo, DPA, vpl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BERLÍN

Soud v Bonnu zrušil ve čtvrtek zatykač proti dvěma mužům zadrženým na konci září v letadle společnosti KLM na letišti Kolín nad Rýnem/Bonn směřujícím do Amsterodamu. Důkazy o tom, že by připravovali teroristický sebevraždený útok v rámci svaté války - džihádu, shledal za nedostatečné.

Foto: Profimedia.cz

Letiště v Kolíně nad Rýnem

Článek

„Vyšetřování dál pokračuje. Oba zadržení ve věku 23 a 24 let jsou už na svobodě,“ potvdil bonnský vrchní prokutátor Fred Apostel.

Vyšetřovatelé vycházeli z toho, že zadržení měli v úmyslu odletět přes Amsterodam a Ugandu do Pákistánu a tam absolvovat výcvik v táboře Al-Kajdá v pákistánsko-afghánském pohraničí.

Apostel odmítl komentovat informace německých médií z počátku tohoto týdne, podle nichž vyšetřovatelé objevili v bytě jednoho ze zatčených mapy Saarbrückenu s vyznačenými místy. Experti Spolkového kriminálního úřadu (BKA) místa označili za možné cíle teroristických úderů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám