Hlavní obsah

Na Kypru zahynul slovenský voják, přejel ho policejní člun

Právo, ivi (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

Slovenského vojáka z mírové mise OSN na Kypru (UNFICYP), který zemřel v neděli, usmrtil při potápění u pláže rychlý policejní člun. Mluvčí slovenského ministerstva obrany Vladimír Gemela potvrdil, že se jednalo o 30letého svobodníka Alexandra Š.

Foto: Profimedia.cz

Voják se potápěl u Paralimni.

Článek

Voják plaval v době svého osobního volna v letovisku Paralimni na jihovýchodě ostrova. Loď mu oddělila paži v rameni a muž zemřel, když jej přenášeli na břeh.

"Sportovní potápění bylo jeho dlouholetou zálibou," uvedl Gemela. Případ podle mluvčího vyšetřuje kyperská policie a zástupci slovenské armády přímo na místě. "Zároveň byl na slovenském ministerstvu obrany zřízen vyšetřovací tým, který v nejbližší době odletí na Kypr, aby prověřil tuto mimořádně tragickou událost," dodal Gemela.

Kyperská policie v pondělí uvedla, že se voják potápěl 70 metrů od pobřeží bez plováku, jímž by na svou přítomnost upozorňoval kolemjedoucí plavidla. Policie sdělila, že jej usmrtil člun rutinní hlídky.

Po vojákovi zůstala vdova a dvě děti. V armádě působil od roku 2002. V jednotkách OSN na Kypru působí asi 200 slovenských vojáků. Od května 2001 je jejich úkolem dohlížet na příměří mezi kyperskými Řeky a Turky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám