Hlavní obsah

Případ prodaného novorozence vede ke gangu překupníků

DPA, vpl, ZDF

Případ 34leté Polky, která v přepočtu za 14 tisíc korun prodala novorozeného chlapce britské dvojici, a kterou v úterý zatkla policie, nabral nečekaný směr. Polští vyšetřovatelé nepochybují podle listu Gazeta Wyborcza o tom, že britští manželé neměli být adoptivními rodiči, ale jen přinejmenším mezičlánkem, pokud ne součástí zločinecké gangu.

Foto: ÚSZS MSK, Novinky

Článek

„Jeden směr pátrání se zaměřil na to, že dvojice z Británie spadá do překupnické sítě, která získává bohatým bezdětným párům v západní Evropě novorozence především ve východní Evropě,“ napsal list s tím, že polská policie nepotvrdila, ale ani nevyvrátila dohady, že úzce spolupracuje se Scotland Yardem.

Podle jiných informací policii na stopu ženy, jež porodila předminulou sobotu v obci Mogilno poblíž Poznaně, přivedl anonymní telefonát.

Mezinárodní organizace La Strada odhalující obchod s lidmi mezi západní a východní Evropu, označila Polsko za ráj pro obchodníky s lidmi.

„Polsko je klíčovým článkem. Zločinci vědí, že polská policie je bezmocná,“ uvedla La Strada s odvoláním na zprávu polské vlády, podle níž je ročně přinejmenším 15 tisíc lidí, většinou žen, prodáno do zahraničí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám