Hlavní obsah

Český potápeč v Chorvatsku zemřel na srdeční chorobu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

DUBROVNÍK

Příčinou úmrtí člena české potápěčské expedice Garibaldi, kameramana Jana Otýse, který ve středu zahynul při vynořování z devadesátimetrové hloubky u chorvatských břehů, byla srdeční choroba, tzv. dilatační kardiomyopatie.

Článek

Expedice to v pátek sdělila na svých internetových stránkách s odvoláním na výsledky pitvy, kterou provedli chorvatští lékaři. „Při ponoru došlo k srdeční příhodě s následným utonutím,“ stojí v prohlášení bez dalších podrobností.

V pátek se mělo uskutečnit u chorvatských úřadů další správní řízení ohledně působení expedice, výsledky ale zatím nejsou známy. Ve čtvrtek podle zdrojů ČTK dostala expedice pokutu a člen výpravy byl vyhoštěn.

Výprava zkoumala vrak italského křižníku Garibaldi, který se v místě potopil v roce 1915. Chorvatské úřady členy viní, že jim o nálezu vraku nedali vědět.

Expedice viní chorvatskou stranu, že znemožňuje další ponory jejích členů, kteří jihovýchodně od Dubrovníku zkoumají vrak italského křižníku Garibaldi z první světové války. Expedice podle svých slov s tímto postupem nesouhlasí a chce se bránit soudní cestou.

Reklama

Související témata:

Související články

V Chorvatsku zemřel při potápění další Čech

Další český občan zahynul ve středu v Chorvatsku a je v letošní sezóně již dvacátým Čechem, který v této zemi přišel o život. Muž, který zemřel při potápění...

Výběr článků

Načítám