Hlavní obsah

Fritzlová poprvé o tyranském otci: nesnášel odmlouvání

– AMSTETTEN
Novinky, rei

Rakušanku Elizabeth Fritzlovou vylákal otec do sklepa domu v Amstettenu, když jí bylo sedmnáct. Ze sklepení se dostala ven až po 24 letech, během nichž ji otec znásilňoval. Porodila mu sedm dětí, jedno po porodu zemřelo. Na veřejnost se poprvé dostala její výpověď o tyranském otci.

Článek

Elizabeth, která se narozdíl od svých dětí rozhodla o svém utrpení vypovídat, vyslýchala v červenci soudkyně Andrea Humerová, která shromažďuje důkazy proti Josefu Fritzlovi (73), jenž je ve vazbě v St. Pöltenu.

„Choval se ke mně velmi brutálně. Když jsem s ním nechtěla mít sex, trpěly děti. Věděli jsme, že nás bude kopat a chovat se k nám špatně. Často říkal, že nemáme šanci dole v tom sklepě, kde se to všechno stalo. Říkal, že může zavřít dveře kdykoliv se mu zachce a pak se uvidí, jak přežijeme,“ vypověděla při sérii setkání.

Fritzlová pokračovala: „Byl to jeho způsob komunikace, používat hrubá slova. Urážel mě i děti. Když tak mluvil na ně, sklopily hlavy a snažily se nestát mu v cestě. Ztichni a jdi pryč, říkal. Když to nepomáhalo, byl ještě sprostší."

„Nechtěl, aby se z dětí staly osobnosti. Nesnášel, když mu odmlouvaly. To nebyl takový problém, když byly malé, ale později, když vyrostly, tak ano,“ dodala.

Reklama

Související témata:

Související články

Fritzlovy děti odmítají proti otci vypovídat

Procesní řízení proti Josefu Fritzlovi, Rakušanovi, který 24 let ve sklepě věznil dceru a měl s ní sedm dětí, se komplikuje. Dvě dospělé děti, které Fritzl...

Fritzlova dcera už nechce žít s matkou

Mezi rodinnými příslušníky tyranského otce Josefa Fritzla jsou první rozpory, alespoň to tvrdí rakouské noviny Oe24. Fritzlova dcera Elizabeth, kterou otec 24...

Výběr článků

Načítám