Hlavní obsah

Slovenský ministr hrozil poslanci, že ho nechá zavřít

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

Slovenský ministr spravedlnosti Štefan Harabin nevydržel napětí čtvrteční mimořádné schůze parlamentu, jejíž jediným bodem byl návrh na jeho odvolání z funkce a údajně opozičnímu poslanci Danielu Lipšicovi vyhrožoval slovy: "Půjdeš do basy, ty hajzle." I když tato slova zachytily mikrofony v sále, ministr to okamžitě popřel.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Do diskuze k odvolání ministra se zapojil Vladimír Mečiar. Ilustrační foto.

Článek

Předkladatel návrhu na odvolání ministra spravedlnosti Lipšic čelil také dalším útokům. Vladimír Mečiar prohlásil, že jeho někdejšího blízkého spolupracovníka Agustína Mariána Húsku v 50tých létech mučil v jáchymovských dolech muž jménem Lipstein. "Húska je přesvědčen, že to byl předek pana Lipšice," uvedl Mečiar. Lipšic tato slova důrazně odmítl.

Opozice žádala odvolání Harabina pro jeho údajné kontakty s mafií. "Hlasování bude o tom, zda chceme, abychom měli ministra, který se kamarádí s hlavou albánské drogové mafie," řekl Lipšic. Při konečném hlasování koaliční poslanci Harabina podpořili, takže návrh opozice neprošel a ministr zůstává nadále ve funkci.

Reklama

Výběr článků

Načítám