Hlavní obsah

Sparťanští fanoušci pobouřili Chorvaty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Chování fanoušků fotbalové Sparty Prahy při nedávném ligovém utkání s Mladou Boleslaví pobouřilo Chorvaty. Zápasem české ligy se na svém webu v pátek zabýval chorvatský list Vecernji. Fanoušci na zápase podle něj roztáhli portrét bosenskosbrského předáka Radovana Karadžiče a vyslovovali mu podporu. Mluvčí Sparty to rezolutně odmítá.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Ve sparťanském kotli se údajně objevil transparent podporující Karadžiče.

Článek

Fotka údajných sparťanských fanoušků vyvolala obavy Chorvatů před blížícím se dvoukolovým střetnutím Sparty Praha s Dinamem Záhřeb ve fotbalovém poháru UEFA. Chorvatský web ovšem text doprovodil fotkou z utkání Partizan Belehrad vs. Olympic Lyon.

Fotografie Práva nicméně dokazuje, že sparťanští příznivci podporu Karadžičovi vyslovovali.

Na jednom z transparentů bylo uvedeno Mladić, Karadžić, držte se!. Na dalším stálo Slovany nerozdělíte a na třetím Smrt EU, odvolává se správně redakce na tuzemský web hooligans.cz. Chorvaté jsou tím pobouřeni, protože ozbrojené složky bosenských Srbů mají na svědomí nejen mnoho životů místních muslimů, ale také Chorvatů.

Sparta: žádný portrét tam nebyl

Mluvčího fotbalové Sparty Jakuba Otavu článek na webu chorvatského listu pořádně vyvedla z míry. „Snímek vydávaný za záběr ze Sparty je jasnou fotomontáží. Nejde ani o sparťanské fanoušky, ani o záběr pořízený na našem stadiónu. V ochozech se sice při zmiňovaném ligovém utkání s Mladou Boleslaví objevily tři transparenty, ale na žádném nebyl portrét Radovana Karadžiče,“ tvrdí Otava.

:. Fotografie Radovana Karadžiče v údajném sparťanském kotli zveřejněná webem vecernji.hr

Stejně rezolutně odmítá slova, která měl údajně pronést a jež chorvatský list cituje. „Nejenže jsem v minulých dnech s žádným chorvatským novinářem nemluvil, ale hned po zápase s Mladou Boleslaví jsem jasně řekl, že se s našimi fanoušky sejdeme a budeme s nimi o celé záležitosti mluvit a řešit ji. To se také stalo, takže jsem přesvědčen, že se na Letné nebude nic podobného opakovat. Natož aby k situaci došlo při pohárovém zápase Sparty s Dinamem Záhřeb,“ řekl pro Sport.cz mluvčí fotbalové Sparty Jakub Otava.

Reklama

Související témata:

Související články

V Srbsku zatkli Radovana Karadžiče

Jeden z nejhledanějších válečných zločinců Radovan Karadžić byl v pondělí zatčen v Srbsku. Je viněn z genocidy bosenských muslimů během konfliktu v bývalé...

Karadžić stanul poprvé před soudem

U Mezinárodního trestního tribunálu pro bývalou Jugoslávii v Haagu začalo ve čtvrtek slyšení s někdejším bosenskosrbským předákem Radovanem Karadžičem, který...

Výběr článků

Načítám