Hlavní obsah

V Tatrách už dva dny hledají českého turistu, Polák nalezen mrtvý

Právo, ČTK, ivi (Bratislava)
BRATISLAVA
Aktualizováno

Horská záchranná služba hledá od čtvrtka ve Vysokých Tatrách nezvěstného 63letého českého turistu. Pátrání bylo zatím neúspěšné. Jak informuje Horská záchranná služba na své internetové stránce, pátrání po českém turistovi bude pokračovat i v pátek. Ztraceného polského turistu nalezli v Tatrách mrtvého.

Článek

Ve čtvrtek telefonovala manželka českého turisty na slovenskou tísňovou linku a požádala o pomoc. Záchranářům oznámila, že poslední telefonický kontakt s manželem měla v úterý 12. srpna. Na středu 13. srpna měl její manžel zakoupenou zpáteční jízdenku do České republiky a na čtvrtek už měl domluvené pracovní setkání. Domů však nedorazil a jeho mobilní telefon je nedostupný.

Místo jeho pobytu není známo. Záchranná akce za účasti 14 záchranářů byla na základě informací od manželky zahájena ve čtvrtek ve Zlomiskové dolině, v masívu Končistá, v Lúčném sedle a v Batizovské dolině. Pátrání však bylo neúspěšné a bude pokračovat v pátek.

Poláka nalezli mrtvého

Tatranští záchranáři současně pátrali po ztraceném polském turistovi. Polák se vydal na túru v oblasti Muráně v Bielanských Tatrách v úterý, z výletu se však nevrátil.

V pátek byl muž nalezen mrtvý. Podle horské služby byla jen malá naděje, že by turista ještě žil. Přesto po něm pátralo 12 záchranářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám