Hlavní obsah

Nová stopa: Maddie prý unesli belgičtí pedofilové

Právo, DPA, BBC, vpl

Portugalská policie prověřuje podezření, že nyní čtyřletou britskou dívenku Maddie McCannovou unesla z portugalského letoviska Algarve síť pedofilů z Belgie. Britský Scotland Yard získal informace, že děvčátko nejprve vyfotil "vyhledávač" obětí a potom zaslal její fotku do Bruselu. Síť si pak objednala únos Maddie na dobu, kdy její rodiče večeřeli s přáteli.

Článek

Lina Comperová (31) uvedla, že loni v květnu, několik dní po únosu, viděla Maddie v Bruselu v tramvaji: "V kočárku ji vezli ji muž a žena, zhruba mezi 35 a 40 lety. Vypadali jako Východoevropané“.

Britská policie tuto informaci už předala portugalským vyšetřovatelům, odmítla však komentovat, jak závažné může toto svědectví být.

K Belgii připoutal pozornost případ pedofilniho elektrikáře Marka Dutrouxe, který v letech 1995 až 1996 unesl šest malých dívek, z nichž čtyři brutálně znásilnil a zavraždil.

Přítel Kate a Gerryho McCannových, rodičů Maddie, uvedl, že rodinou najatí soukromí detektivové berou novou stopu velmi vážně. "Únos do Belgie je velmi důležitou součástí jejich vyšetřování, stejně jako možné zavlečení do severní Afriky,“ řekl listu The Guardian.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám