Hlavní obsah

Fritzlovy oběti ohrožovaly dveře, zkrat a dusivé ovzduší

Právo, vpl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

AMSTETTEN

Dveře do podzemního úkrytu v Amstettenu, v němž Josef Fritzl. (73) zadržoval 24 let dceru Elisabeth (42) a postupně i sedm dětí z jejich incestu, by se při dlouhodobějším nepoužívání automaticky neotevřely, jak tvrdil Fritzl. S odvoláním na odborný posudek soudního znalce v oboru elektrotechniky to ve svém posledním vydání napsal rakouský týdeník News.

Článek

Úkryt mohl podle News otevřít na dálku výlučně Fritzl. Pachatelovo tvrzení, že by se v případě jeho delší nepřítomnosti vstup do úkrytu otevřel automaticky, znalec popřel s tím, že neobjevil nic, co by nasvědčovalo podobné úpravě v mechanismu dveří. Zadržovaní neměli žádnou možnost dveře otevřít.

Ačkoli se v podzemí nacházel menší ventilátor, který sloužil k rozptylování kuchyňských par a vlhkosti, zásobování zadržovaných vzduchem fungovalo podle specialisty na tento obor především trhlinami v zdivu. To však znamenalo, že se oběti nacházely prakticky neustále v dusivém ovzduší.

Elektroinstalaci provedl Fritzl podle News naprosto diletantsky, neustále hrozil zkrat, který mohl způsobit požár.

Reklama

Související témata:

Související články

Fritzlovy děti odmítají proti otci vypovídat

Procesní řízení proti Josefu Fritzlovi, Rakušanovi, který 24 let ve sklepě věznil dceru a měl s ní sedm dětí, se komplikuje. Dvě dospělé děti, které Fritzl...

Fritzlova dcera už nechce žít s matkou

Mezi rodinnými příslušníky tyranského otce Josefa Fritzla jsou první rozpory, alespoň to tvrdí rakouské noviny Oe24. Fritzlova dcera Elizabeth, kterou otec 24...

Výběr článků

Načítám