Hlavní obsah

Výbuchy otřásly Istanbulem a ruským Soči, kde zemřeli dva lidé

Novinky, DPA, ČTK, BBC, aš, RIA Novosti, Interfax

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SOČI/ISTANBUL
Aktualizováno

Při výbuchu na městské pláži v ruském černomořském letovisku Soči zahynuli dva lidé. Další čtyři lidé byli při explozi zraněni. Příčina výbuchu zatím není známá. Výbuch zažil také turecký Istanbul, kde házeli útočníci granáty na budovu samosprávy. Exploze zranila čtyři lidi.

Článek

Výbuch byl zaznamenán v Soči na městské pláži u čtvrti Loo Lazarskaja kolem v 10:35 dopoledne. Dvě oběti potvrdil náčelník bezpečnostních složek města Aanatolij Ščerbinin. Dodal, že čtyři lidé byli při explozi zraněni a pláž byla evakuována.

Podle svědků žena na pláži zvedla balíček, který vybuchl. Exploze zabila i jejího muže. Podle agentury DPA je obětí 31letý občan Ruska a 22letý občan Ukrajiny.

Příčinu exploze Ščerbinin nesdělil, uvedl jen, že na místě výbuchu je speciální operativní tým. O možném teroristickém pozadí útoku se nezmínil.

V Turecku dopadly granáty na úřad

V tureckém Istanbulu se terčem útoku stala kasárna u úřadu ve čtvrti Üsküdar v asijské části města. Podle první verze házeli dva neznámí útočníci - muž a žena - granáty na budovu místní správy. Přinejmenším tři z granátů explodovaly a zranily čtyři zaměstnance úřadu. Jedna exploze zasáhla kukavůz a dvě blízký hřbitov. Další podrobnosti zatím nejsou známy. Policie uzavřela okolí incidentu a pátrá po pachatelích, kteří z místa činu ujeli na motorce.

Stanice NTV s odvoláním na policejní zdroje ale později oznámila, že šlo o minometné střely, jejichž cílem měla být nedaleká kasárna turecké armády.

Útok byl spáchán deset dnů poté, co v Istanbulu vybuchly dvě bomby, jež zabily 17 lidí a dalších 154 zranily. Podle tureckých úřadů stojí za atentáty Strana kurdských pracujících (PKK), její představitelé to však popírají.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám