Hlavní obsah

Fritzlova dcera už nechce žít s matkou

– AMSTETTEN

Mezi rodinnými příslušníky tyranského otce Josefa Fritzla jsou první rozpory, alespoň to tvrdí rakouské noviny Oe24. Fritzlova dcera Elizabeth, kterou otec 24 let věznil ve sklepě a měl s ní sedm dětí, už nechce žít společně s matkou Rosemarie, jež bydlela dvě patra nad sklepením a o skutečnosti, že žila s psychopatem, údajně nevěděla.

Foto: archiv, Novinky

Elizabeth a Rosemarie Frizlovy (zleva)

Článek

Rosemarie (69), Elizabeth (42) a šest jejích přeživších dětí se léčí v amstettenském sanatoriu, zatímco Frizl (74) je ve vazbě v St. Pöltenu. Členové Fritzlovy rodiny se učí žít po letech odloučení spolu. Tři děti se totiž Fritzlovi podařilo legálně adoptovat a vychovával je s manželkou ve společném bytě. Další tři potomci nikdy ze sklepa nevyšli a nespatřili sluneční svit.

Rosemarie Fritzlová tvrdí, že o činech svého muže nevěděla a věřila jeho verzi, že dcera utekla a děti, které se jí narodily, posílala k rodičům do Amstettenu, protože se o ně nechtěla starat. Někteří psychiatři její tvrzení zpochybňují.

V případě, že s ní dcera odmítá dál bydlet, si bude Fritzlová muset hledat nové bydlení. Před časem totiž prohlásila, že se do domu incestu nevrátí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám