Hlavní obsah

VIDEO: V Haagu očekávají, že se Karadžičovo vydání zpozdí

Představitelé Mezinárodního trestního tribunálu pro bývalou Jugoslávii, před nímž má stanout bosenskosrbský předák Radovan Karadžić, předpokládají, že se jeho vydání ze Srbska zpozdí. Karadžičův právník patrně využije lhůty, které mu umožňují podat odvolání proti vydání do Haagu až v pátek.

Článek

Karadžičův právník Svetozar Vujačić připustil, že odvolání proti vydání svého klienta podá až v poslední možný termín, tedy v pátek. Navíc jej prý nepředá osobně, ale pošle poštou, což celou proceduru dále protáhne.

Karadžić by mohl být mezinárodnímu soudu vydán příští týden, s odvoláním na srbskou justici to ve čtvrtek uvedla britská BBC.

Jeden z nejhledanějších válečných zločinců Radovan Karadžić byl v pondělí zatčen v Srbsku. Je viněn z genocidy bosenských muslimů během konfliktu v bývalé Jugoslávii.

Bývalý válečný vůdce se mnoho let skrýval. Na veřejnosti se začal objevovat v roce 2005. Byl spatřen například v restauraci nebo na pohřbu své matky. Od té doby sílil tlak na Srbsko, aby jej zadrželo a předalo tribunálu.

Reklama

Související témata:

Související články

V Srbsku zatkli Radovana Karadžiče

Jeden z nejhledanějších válečných zločinců Radovan Karadžić byl v pondělí zatčen v Srbsku. Je viněn z genocidy bosenských muslimů během konfliktu v bývalé...

Výběr článků

Načítám