Hlavní obsah

V Chorvatsku zavřeli nelegální český hotel

Právo, bor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

DRVENIK

Skupina chorvatských policistů a úředníků inspektorátu práce v minulém týdnu obsadila a uzavřela v městečku Drvenik hotel, který tam měla nelegálně provozovat česká firma Bonton Trans. Rozlehlý objekt na jižním okraji Makarské riviéry zahrnoval dům s patnácti apartmány. Bylo v něm pět desítek českých a polských turistů a několik českých zaměstnanců. Dva kuchaři, kteří právě chystali večeři, se v úleku zamkli v kuchyni.

Foto: Olina Táborská, Právo

Čeští turisté netušili, že jsou v chorvatském hotelu načerno. Ilustrační foto

Článek

O zátahu na nelegální podnikatele na jadranském pobřeží informoval list Slobodna Dalmacija, podle kterého pronajal chorvatský majitel svůj dům české firmě Bonton Trans, registrované v Chorvatsku.

Česká firma, která neměla povolení provozovat pohostinské zařízení a poskytovat ubytovací služby, nabízela na internetu v ČR a v Polsku pobyty s polopenzí v Drveniku. Své zákazníky nepřihlašovala a neplatila za ně příslušné poplatky. Podle zjištění policie se v první polovině července v nelegálním hotelu vystřídalo kolem stovky rekreantů, převážně Čechů.

foto: Mapy.cz/Ondřej Lazar Krynek

Rekreanti, kteří netušili, že Bonton Trans podniká v Chorvatsku načerno a zaplatili za týdenní dovolenou kolem šesti tisíc korun na osobu, museli objekt opustit do čtyřiadvaceti hodin.

Další turnus, který se do Drveniku pravděpodobně chystá, najde jen zapečetěný dům. Zaměstnanci, kteří navíc neměli příslušná pracovní povolení, byli zadrženi, čeká je pokuta a vyhoštění z Chorvatska.

Majitelka CK Milena Adlerová ČTK řekla, že chorvatské úřady se o hotel zajímají, ale nebyl uzavřen. Klienti prý pobyt v pondělí dokončí.

Společnosti Bonton Trans, která nelegální hotel provozovala, hrozí pokuta až 150 tisíc kun (500 tis. Kč) a zákaz podnikání v Chorvatsku, napsal list Slobodna Dalmacija. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám