Hlavní obsah

Rychlá operace zachránila po autonehodě nenarozené dítě

Novinky, aš, Schleswig-Holsteinischer Zeitungsverlag

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRAUNSCHWEIG

Německým lékařům v Braunschweigu se podařilo v pátek večer císařským řezem zachránit nenarozené dítě. Těhotná žena v sedmém měsíci při nehodě zemřela, její partner utrpěl velmi vážná zranění.

Článek

"Dítě je na tom relativně dobře. Lékaři odhadují šanci dítěte na přežití jako velmi vysokou," uvedl policejní mluvčí Wolfgang Klages v severoněmeckém Braunschweigu.

Těhotná žena měla mimořádnou smůlu. Pětadvacetiletou budoucí matku vezl v pátek večer její přítel. Jejich auto zasáhl asi 70 centimetrů dlouhý a 15 kilogramů těžký kus svodidel, který se vymrštil, když do nich v protisměru narazila francouzská řidička. Ta jela rychlostí 150 kilometrů za hodinu ve voze, který si koupila jen pár hodin předtím v Berlíně.

Páru z auta zasaženého plechem poskytl první pomoc chirurg, který jel náhodou kolem. Žena ale utrpěla smrtelná zranění a nebylo jí již pomoci. Protože byla v jiném stavu, převezla ji sanitka na kliniku, kde zachránili alespoň její dítě.

V nemocnici skončil s těžkými zraněními 35letý řidič auta a otec dítěte.

„Nehoda je tragickou shodou nešťastných náhod," uvedl policejní mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám