Hlavní obsah

Čech v Chorvatsku zbil své děti a nutil je klečet na benzínce

Novinky, ČTK, Slobodna Dalmacija
Aktualizováno

Český voják na benzínové pumpě v Chorvatsku bil své dvě děti, osmiletou dceru a šestiletého syna, před očima ostatních zákazníků benzínové stanice. Děti dokonce nutil klečet u stojanu. Za své jednání dostal pokutu, uvedl server chorvatského deníku Slobodna Dalmacija.

Článek

Své děti na benzínové pumpě ve Vrpolje nejen bil, ale ještě je nutil klečet s hlavou přitisknutou na čerpací stojan. Šokovaní zákazníci pumpy nakonec zavolali policii. Za své jednání dostal pokutu 3500 kun a ještě musel zaplatit úřední výlohy ve výši 300 kun.

Podrobnosti incidentu uvedl server Tportal.hr. Zatímco otec, voják z povolání ze základny v Čáslavi, čekal, až se uvolní stojan, aby mohl načerpat benzín, jeho dvě děti, šestiletý syn a osmiletá dcera, se v autě začaly pošťuchovat. Otec situaci nezvládl, vyběhl z auta, otevřel dveře a chlapce drsně vytáhl z vozu.

Křičící dítě bil poté muž po zadku. Pak do něho strčil tak silně, že chlapec narazil hlavou do stojanu. Totéž zopakoval i s dcerou. Potom dětem nařídil, aby si klekly ke stojanu a přitiskly k němu hlavy. Děti bez odmlouvání poslechly.

Po příjezdu policie byl Čech odvezen na služebnu a děti vyšetřeny. Při lékařské prohlídce bylo zjištěno, že děti nemají tělesná zranění.

Bití dětí je přestupek v Chorvatsku, ale ne v ČR

Slobodna Dalmacija podotýká, že Čech vyvázl vzhledem k přísným chorvatským zákonům docela lacino. Nikdo nezvažoval, zda mu neodejmout děti, ani neskončil ve vězení. Ivica Kostanić z policejní stanice v oblasti Šibenik a Knin uvedl, že to by nebylo dobré, protože Čech cestoval do ČR s nezletilými dětmi a ty by zůstaly nezaopatřené.

Podle mluvčí čáslavské základny Magdaleny Dvořákové voják o svém prohřešku nadřízené informoval. "Je to přestupek podle chorvatských, nikoli českých zákonů, proto se tím dál (nadřízení) nebudou zabývat," uvedla Dvořáková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám